27 setembre 2019

Acompanyant en la defensa dels drets humans a El Salvador

Aquest 2019 Caldes Solidària ha endegat un projecte de cooperació amb l’Instituto de Derechos Humanos de la Universitat Centroamericana “Juan Simeon Cañas” (Idhuca) de El Salvador com a contrapart.

Aquesta col·laboració és fruit del contacte amb el jove i advocat calderí Arnau Baulenas que treballa com a coordinador de processos jurídics en aquesta institució i de la voluntat de Caldes Solidàri d’acompanyar l’Arnau i impulsar l’acció d’Idhuca en la defensa dels drets humans.

La situació a El Salvador és dura i complexe, la violència està generalitzada, les violacions de drets humans, les amenaces, extorsions i assassinats són a l’ordre del dia, i milers de famílies, en particular infants, i adolescents de totes les edats, viuen sota l’amenaça de les “colles”, més conegudes com les “mares”, però també sota la forta repressió de les forces de seguretat i l’exèrcit.

Hem creat un apartat a la web on podeu ampliar més informació sobre aquest projecte que porta per nom “Protegint a les víctimes de la violència afectades pel desplaçament forçat intern a El Salvador, des d’una perspectiva integral i estratègica de drets humans”. Veure apartat web

Una propera activitat a Caldes relacionada amb el projecte serà el concert de corals calderines el dissabte 12 d’octubre a les 13h a l’església Santa Maria de Caldes de Montbui, la recaptació del qual es destinarà al projecte a través de Caldes Solidària.