Taller alfabetització

El taller d’alfabetització per a nouvinguts

Els dissabtes de 11 a 13h al Centre Cívic

El taller d’alfabetització és un espai d’aprenentatge cultural i bidireccional organitzat per un grup de voluntaris de Caldes Solidària. És un punt de trobada entre calderins i nouvinguts on a més d’ensenyar a escriure i llegir i/o a millorar el coneixement de la llengua és un espai d’intercanvi cultural i de coneixement mutu.

Després que al 2002 l’Escola de Formació d’Adults municipal es feu càrrec del projecte iniciat al 1999 per Caldes Solidària de formació de llengua i cultura adreçada a col·lectius d’immigrants, un grup de joves de Caldes Solidària passà a donar un servei complementari els dissabtes ja que molts alumnes per raons laborals no podien assistir a les classes entre setmana.

A partir del 2023 l’activitat es realitza els dimecres a la tarda de 19:00 a 21:00.

L’objectiu principal del taller actual és que els alumnes adquireixin i/o reforcin els seus coneixements sobre la llengua catalana i castellana i sobre l’entorn, d’acord amb les seves necessitats i inquietuds.

Alguns tenen un alt nivell de competència oral, i el que els fa falta és alfabetitzar-se, mentre que altres estan totalment alfabetitzats i el que necessiten és adquirir un bon nivell de competència oral.

Un altre dels objectius és crear un espai d’intercanvi i acostament entre persones de diferents cultures que permeti un coneixement mutu, donat l’enriquiment personal que això comporta tant per als alumnes com per als voluntaris. 

La creació d’espais comuns per a persones de diferents cultures és un element molt positiu per a la nostra societat, però perquè això sigui possible cal com a mínim una llengua a partir de la qual poder interactuar.

Així doncs, amb el Taller d’Alfabetització s’ofereix un mitjà per a la interacció, així i com també un espai comú.

1999 - en curs

One comment on “El taller d’alfabetització per a nouvinguts
  1. Ana Martinez ha dit:

    Voldris ser voluntaria !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*