RD Congo

Sensibilització a Caldes

Moció sobre la campanya “No amb el meu mòbil”

Des de Caldes Solidària l’any 2013 vam promoure l’aprovació de la moció proposada per la campanya “No amb el meu mòbil” de la Xarxa d’Entitats per la RD del Congo a l’Ajuntament de Caldes coincidint amb la vuitena edició del Congrés Mundial de Mòbils a Barcelona.

En aquesta moció s’acordà, entre d’altres, sol·licitar als organitzadors d’aquest congrés (Mobile World Congress -MWC) un espai de reflexió i diàleg sobre la responsabilitat de les empreses de telefonia mòbil en la continuïtat de l’explotació dels recursos naturals a la RD Congo, la qual contribueix a la perpetuació de la guerra i al finançament dels grups armats i al lucre il•lícit d’alguns sectors de l’exèrcit congolès, del Govern congolès, dels països veïns, com Rwanda, i també de les empreses involucrades (locals, regionals i multinacionals) en la cadena de subministrament.

Aquesta moció es va aprovar amb una àmplia majoria al consistori.

Veieu el contingut de la moció i la notícia relacionada prement aquí.

 

Articles

2014 – Guerra oberta pel negoci del mòbil

2014 – No amb el meu mòbil

 

Cicle RD del Congo: passat, present i reptes locals i globals per a posar fi als conflictes als Grans Llacs

Sota aquest nom, al 2014 acostem aquest tema a la ciutadania per mitjà d’unes activitats durant el mes de març tot just unes setmanes després de finalitzar la novena edició del MWC a Barcelona.

Aquest cicle constarà d’una exposició, una xerrada i una projecció d’un documental.

També hem distribuït uns passamans per cridar l’atenció i portar a la reflexió entorn aquest conflicte en el qual tots hi estem implicats indirectament.

Veieu aquestes activitats a l’agenda als següents enllaços:

 

cicle Congo v3
passamans Congo darrere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*