Caldes Solidària amb el poble Sahrauí

Projecte Tarbia

Projecte escollit pel Top Manta Solidari per destinar-hi els guanys

Els guanys del Top Manta Solidari de la Capvuitada de Festa Major del 2011 amb el qual ha participat Caldes Solidària s’han destinat a aquest projecte.

Degut a la falta persistent d’aliments als campaments de refugiats sahrauí d’aquests darrers anys, aquest projecte es especialment important, ja que es dirigeix a un dels col·lectius més dèbils, els nens de 3 a 6 anys.

La desnutrició provoca en els nens un dèficit immunològic important que els fa més susceptibles de patir diverses malalties que els obliga a romandre a les Jaimes (tendes de campanya), augmentant, de pas l’absentisme a les guarderies

Amb el projecte Tarbia, s’afronten dos problemes:

– La falta d’una alimentació adequada: el projecte pretén millorar la dieta dels nens de 3 a 6 anys mitjançant un esmorzar alt en nutrients. Aquest esmorzar, que s’ofereix a les mateixes guarderies, està compost de: Dàtils, formatge, galetes, llet en pols, ous, melmelada i mantega.
En definitiva, productes que les famílies sahrauís no poden proporcionar als seus fills per motius econòmics.

Des de la seva aplicació, ha augmentat el nombre de nens matriculats a les Tarbies (guarderies) en un 74% aproximadament, així com l’augment del 94% en el nombre d’assistents regulars.

– La de la preparació per accedir-hi a l’escola primària. Fet que preocupa als responsables educatius sahrauís.

Els guanys del Top Manta de la Capvuitada de Festa Major 2011 es van destinar a una de les guarderies que hi ha al campament “27 de febrer”, ajudant a suportar les despeses anuals de 8.000?.

A traves de l’Alberto Perez de Montmeló, que any darrera any s’esforça per aconseguir els diners necessaris per complir amb el seu compromís.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*