Campanya pel 0,7%

Campanya pel 0,7%: malauradament un altre cop vigent

El 0,7% a cooperació internacional al desenvolupament

La població de Caldes de Montbui veiem i patim els efectes de la crisi econòmica, això ens fa entendre de més a prop les conseqüències de la pobresa. Just per aquesta raó creiem que més que mai hem de ser solidaris, i hem de seguir destinant el 0,7 % dels ingressos propis del municipi a programes de cooperació per al desenvolupament.

Caldes Solidària amb el suport de Càrites Caldes endeguem una campanya de sensibilització vers la nostra població amb la finalitat de recuperar la destinació del 0,7% dels ingressos propis municipals a cooperació internacional per al desenvolupament.
 

L’equip de govern actual ha minvat al 2012 aquesta partida dràsticament com cap altra partida, tot i mantenir fins ara i durant molts anys el compromís pel 0,7% acordat per les Nacions Unides l’any 1972.

És per això que iniciem aquesta campanya sensibilitzadora que inclourà una recollida de signatures i que pretén augmentar el suport popular per a reivindicar el 0,7% davant l’Ajuntament a fi de recuperar-lo el més aviat possible.
 

Parlem molt de crisi, però avui segueixen morint immigrants al mar en el seu intent desesperat d’arribar a Europa. Algunes dades ens poden ajudar a entendre el perquè d’aquest fenomen. Caldes de Montbui ha col•laborat durant molts anys amb el Senegal, i a Caldes tenim també moltes persones que van néixer a Mali. Ara ens cal saber que…per cada mil infants nascuts, a Espanya en moren 5 abans dels 5 anys, a Senegal 75 i a Mali 178.
En néixer l’esperança de vida a Espanya és de 81 anys, al Senegal 59 i a Mali 51.
Els ingressos bruts per càpita a Espanya són 31.650 dòlars/any, a Senegal 1.050 dòlars/any i a Mali 600 dòlars/any. (Font: Estado Mundial de la Infancia 2012. Unicef).
Aquestes dades les heu de tornar a llegir a poc a poc per entendre realment el que volen dir!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*