Solidaritat

 

Presentació

Descripció de l'entitat

Caldes Solidària és una associació sense ànim de lucre fundada l’any 1991 amb l’objectiu primordial de fomentar la solidaritat de la vila de Caldes de Montbui amb els habitants de l’anomenat Tercer Món, amb els homes i les dones de regions que pateixen a causa de guerres o desastres naturals, així com aquelles persones a Catalunya que passen dificultats a causa de la pobresa.

Caldes Solidària dóna suport a projectes de cooperació internacional per al desenvolupament en països com Brasil i Senegal, treballs de sensibilització local i foment del comerç just, recolzament al poble sahrauí participant en les caravanes d’ajut humanitari i al projecte de Vacances en Pau (colònies sahrauís durant l’estiu) i també treballs de suport a les persones inmigrades i a altres col.lectius amb necessitats especials.

Caldes Solidària, associació d’àmbit local de Caldes de Montbui, des de 1991 ha donat suport a diferents calderins que treballen en països del Sud amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament humà. Caldes Solidària no és responsable dels projectes desenvolupats, la seva funció es donar suport tècnic a les organitzacions responsables, ajudar-los a trobar finançament, finançar parcialment amb els seus recursos propis i explicar a la població de Caldes de Montbui el treball desenvolupat.

En particular amb el suport de Caldes Solidària, es destacable el treball realitzat a l’Amazònia brasilera sota la responsabilitat d’en Pere Albajar i el treball realitzat a la Casamance (Senegal) sota la responsabilitat d’en Josep Artigas. A l’Amazònia, sota la responsabilitat de l’ONG Nucli d’Estudis per a l’Amazònia de Catalunya s’ha desenvolupat un protocol de lluita contra la malària que s’ha convertit en referent per al govern brasiler. A la Casamance, el treball promogut des de Catalunya, ha implicat importants canvis socials, des de la introducció de nous cultius en agricultura fins la creació d’associacions i cooperatives.

 

Estatuts de Caldes Solidària

 

Estatuts de Caldes Solidària

Estatuts vigents

Podeu visualitzar o descarregar els Estatuts vigents de la nostra associació en aquest apartat aprovats en assemblea general extraordinària del 21 d’abril de 2012.