2 juny 2017

AWASUKA: la resposta de Caldes al terratrèmol de Nepal de 2015

L’abril de 2015 diversos terratrèmols van afectar greument el Nepal. Morts, ferits i especialment destrucció en van ser les conseqüències. Una emergència més! Els noticiaris de TV, les ràdios, les xarxes… tothom parlava del Nepal. La resposta va ser immediata, una gran part de població va mostrar la seva solidaritat. Tot i així, al cap de pocs mesos ningú recordava ja els terratrèmols del Nepal. L’ajut internacional havia servit per fer front a les primeres urgències… però la solidaritat internacional progressivament va mirant cap a altres emergències i s’oblida del Nepal. De la mateixa manera com abans s’havia oblidat d’Haití o de tants d’altres. Passats uns mesos, quan ja ningú en parla, queden un munt de cases derruïdes o malmeses i un munt de persones vivint en condicions d’alta vulnerabilitat.
Per això des de Caldes Solidària promovem donar una resposta tranquil·la però de llarga durada a les emergències. Des d’un comunitat petita, com és Caldes de Montbui, no podem fer accions d’urgència en les grans catàstrofes, només té sentit un treball de qualitat i de llarga durada. Això és el que hem estat promovent des de 2015 al Nepal, i el que volem seguir fent.
El projecte AWASUKA és un projecte de reconstrucció d’habitatges amb tecnologies sismoresistents. Un projecte que promou que la construcció sigui realitzada per la comunitat amb qui es col·labora, amb recursos locals, un projecte que ha de poder continuar tot sol un cop finalitzi el finançament extern. Un projecte portat a terme per Amics del Nepal, una ONG que coneix bé el Nepal, amb qui fa molts anys que col·laborem. I per veritables experts en arquitectura com l’ONG Base A i la Universitat Politècnica de Catalunya.
Desprès d’un any i mig de treball volem explicar als calderins i calderines quina feina s’ha estat fent i quina volem que es segueixi fent en un acte a la Biblioteca de Caldes el proper divendres 9 de juny a les 19:00.
AWASUKA és un projecte portat a terme amb el suport de l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

 

Tenim un apartat a la web on parlem d’aquest projecte: més informació aquí!