5 gener 2024

Cerquem local Top Manta – mobles

Caldes Solidària i el grup top manta solidari hem de deixar el local de carrer Major 55 de Caldes de Montbui.

Demanem que es posi en contacte amb nosaltres qualsevol persona interessada en donar facilitats per ocupar un espai/local per realitzar aquestes activitats.

El Top Manta Solidari és una activitat que va néixer el 2010 de la solidaritat de moltes persones amb el poble haitià a causa del greu terratrèmol que succeí i tingué un impacte devastador. Inicià l’activitat sense un local per mitjà d’accions al carrer en dates assenyalades com la capvuitada de festa major, fira de sant Jordi, festa de barri del Bugarai, etc. Després d’un temps ocupant un espai a l’Ateneu Molí d’en Ral, al 2014 va passar a tenir un local al c/Major 55 on ja funcionava el magatzem de mobles vells aconseguint regularitzar el seu funcionament i activitat.

Caldes Solidària inicià el servei de recollida i magatzem de mobles vells a finals dels anys 90 utilitzant un local cedit per la família Fontcuberta a qui l’entitat i les persones voluntàries estan molt agraïts. Més endavant aquesta activitat passà a formar part del servei de recollida de mobles vells i altres voluminosos de l’ajuntament que cedia els mobles en bon estat a Caldes Solidària per poder ser reutilitzats. Voluntaris de Caldes Solidària i els serveis socials de l’ajuntament han mantingut comunicació per poder donar mobles com altres objectes a famílies que ho puguin necessitar.

Des de prop dels inicis del Top Manta Solidari hem acompanyat i acollit aquesta activitat i les persones voluntàries que la duen a terme. A través dels donatius econòmics i en objectes principalment de la llar (llibres, joguines, roba etc.) s’ha pogut contribuir en multituds de projectes de cooperació al desenvolupament, de recerca i/o d’ajuda a emergències tant a nivell local com internacional.

Tots aquests serveis han repercutit per a la nostra vila en beneficis socials, solidaris i mediambientals a l’allargar la vida de molts objectes i materials, temes que son d’actual preocupació per molts ciutadans.

Ens hem reunit amb responsables de l’equip de govern de l’ajuntament i malgrat la seva voluntat i suport a que es pugui mantenir aquestes activitats, en aquest moment no tenim sobre la taula cap espai municipal per fer-ho possible. A llarg termini s’ha apuntat la possibilitat d’usar un espai de l’antic col·legi del Carme un cop adequat.

Tenint en compte el termini per deixar el local actual el 30 de gener de 2024, si no trobem una bona solució que ens permeti seguir amb les activitats, segurament ens haurem de desfer de tot el nostre material i per tant informarem sobre el 15 de gener com s’organitzarà. Si es talla l’activitat, no tenim garanties que es puguin reprendre més endavant.

Demanem que es posi en contacte amb nosaltres qualsevol persona interessada en donar facilitats per ocupar un espai/local per realitzar aquestes activitats.
Contacte: info@caldessolidaria.org, cercant-nos al propi local o per xarxes socials com al Grup TOP MANTA (Faceboook).

Gràcies a la família Fontcuberta per tants anys de suport i col·laboració, a totes les persones que han estat o són voluntàries del grup Top Manta Solidari, així i com la persistència i voluntat del Joaquim Campistron en el servei de mobles vells.