13 abril 2020

Situació projecte Centre de Mampatim (Senegal)

Data d’aquesta entrada: 31 de març de 2020

Compartim una breu descripció de la situació del projecte de cooperació a Mampatim (Senegal) i unes fotos de l’evolució de les obres.

El Josep Artigas i l’Association Education Solidaire (AES) de Écoles Pies de l’Afrique de l’Ouest ens envien notícies, també de la situació d’alerta sanitària de la COVID-19 també d’actualitat al Senegal on ja hi ha més d’un centenar de casos confirmats.

Per ara no hi ha casos coneguts a la regió de Kolda on es desenvolupa el projecte però l’Estat ja ha establert mesures a tot el país com restriccions a la mobilitat i suspensió d’esdeveniments, reunions, actes socials i religiosos.

L’economia de la població, molt de subsistència amb poques reserves d’aliments i pocs estalvis, pot veure’s afectada per la situació que pot portar a una manca de queviures. Atents a com evoluciona la malaltia que d’altra banda sense grans hospitals, recursos i metges pot tenir un impacte greu.

D’altra banda i pel que fa al projecte, aquesta situació pot alentir el seu desenvolupament, de fet hi ha treballadors que han hagut de tornar a les seves llars fora de la regió.

Recordem que al setembre passat va començar la 1a fase del Centre Socio-cultural amb la construcció de la gran sala polivalent. A falta de les darreres obres i equipaments, estan treballant amb el tancat del centre i seguidament hi ha prevista la construcció de lavabos. Veieu les 📷 fotos de l’evolució als darrers mesos fins a l’actualitat.

Malgrat la despesa principal actualment són les obres, no tot són totxos! Amb antelació i en paral·lel la contrapart treballa per fer possible el projecte: des d’explicar i convèncer a les autoritats de la utilitat del projecte i benefici per a la societat de Mampatim, als tràmits administratius i burocràtics i la sensibilització de joves per a la seva futura implicació al centre.

El projecte és gran i ambiciós i per ara està tenint un fort i imprescindible suport de #CaldesDeMontbui per mitjà del finançament principal de l’ Ajuntament Caldes de Montbui i més col·laboracions de la societat calderina (#MusicalSolidari #ElViatgedenPrim 2018, Top Manta Solidari; AMPA Montbui) i externes com Bagà Solidària.

Ara mateix seguim buscant finançament per fer possible les següents fases de construcció del Centre: com dèiem lavabos, però ja s’està pressupostant les pistes multi-esportives (handbol i bàsquet).

Seguim acompanyant el calderí-senegalès Josep Artigas i empenyent la cooperació municipal amb les comunitats senegaleses per al desenvolupament humà.

Més informació del projecte a la web: http://caldessolidaria.org/?page_id=925