Top Manta Solidari

Història del Top Manta Solidari

Top Manta neix de la solidaritat

El Top Manta neix de la mà d’entitats i voluntaris/àries com una activitat solidària adherida a la campanya SOS Haití de Caldes de Montbui al 2010 arrel del tràgic terratrèmol del 12 de gener al país d’Haití. Així és que el 20 de juny del 2010 en una fira de brocanters a la plaça del Lleó de Caldes es muntaren les primeres mantes amb diferents elements propis com petits objectes domèstics, decoratius, llibres, roba, etc. que les persones vinculades al moviment oferia i que la població adquiria a través de donatius amb la finalitat de destinar la recaptació a la reconstrucció d’Haití a través d’una entitat o ONG que treballés a la zona. De seguida també es va rebre material de persones externes que també hi volien col·laborar.

L’èxit del primer Top Manta i l’excedent d’objectes que no van arribar a lliurar-se feu plantejà la continuïtat de l’activitat. S’obrí aleshores la possibilitat de recollir objectes que la ciutadania no volia alhora que es destinarien els fons obtinguts de la seva recol·locació a fins solidaris.

El material sobrant s’ubicà temporalment en un local i més endavant gràcies a l’acolliment de l’Associació Cultural Ateneu Molí d’en Ral, es desplaçà a l’equipament del Molí d’en Ral de Caldes.

L’activitat del grup Top Manta feu un pas més i obrí la possibilitat a que la població pogués intercanviar objectes i així aprofitar-ne la seva vida útil.

El Top Manta Solidari s’anà consolidant amb l’organització a Caldes de més Top Mantes, que a finals de 2012 comptabilitza fins a set edicions.

Les recaptacions s’han anat lliurant a diferents projectes d’àmbit local com internacional, aquests darrers vinculats al municipi majoritàriament d’una manera o altre.

Veieu la relació de Top Manta al següent apartat clicant aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*