Aïn Sebaa

Els actors

 

Amics dels Infants del Marroc (IMA) és una associació que va néixer el 8 de gener de l’any 2000. Va ser fundada per diverses famílies que havien kafalat menors al centre d’acollida Lalla Meriem de Rabat durant els anys anteriors, i que es van adonar de la necessitat de dotar-se d’una associació pròpia, ja que, donades les peculiaritats de la kafala, les altres associacions generalistes no coneixien el cas marroquí.

Els objectius de l’associació són:

La sensibilització:
Donar a conèixer la situació d’infants en situació d’abandonament o desemparament al Marroc.

La kafala:

  • Promoure la kafala d’infants en situació d’abandonament o desemparament al Marroc. Assessorar i donar suport a les famílies sol·licitants per a la constitució de kafalas d’infants al Marroc.
  • Defensar davant les administracions tot allò referent a la kafala d’infants al Marroc.
  • Vetllar per la transparència dels processos i tràmits de kafala.
  • Promoure trobades entre famílies que hagin kafalat menors marroquins, facilitar la integració d’aquests menors en el nostre entorn i mantenir un contacte viu amb la realitat del Marroc mostrant respecte i comprensió cap a la cultura i el poble marroquins.
  • Realitzar activitats d’orientació post-adoptiva sobre temes específics que ens orientin en la resolució de les situacions pròpies de l’afiliació adoptiva.

La cooperació
Ajudar els infants en situació d’abandonament o desemparament al Marroc i de forma especial als acollits en institucions. IMA és membre fundador de la Federació d’Associacions per a l’Adopció (FADA), constituïda amb la finalitat d’agrupar i unir els esforços de les associacions que, sense ànim de lucre, es dediquen al suport de l’adopció i de les famílies adoptives i que no tenen com a objectiu prioritari la gestió d’expedients de adopció. També és membre fundador de la Coordinadora de Asociaciones en Defensa de la Adopción y el Acogimiento (CORA).

 

Association Solidarité Féminine (ASF)

És la contrapart del projecte. Una associació marroquina creada el 1985 per la seva actual presidenta, Aïcha Ech-Chenna1, que ajuda a les mares solteres.

Aquesta associació és avui una figura emblemàtica i pionera al Marroc per la lluita pels drets de les poblacions més vulnerables i marginades: les mares solteres i els seus fills, l’abandonament que tracta d’evitar. És la primera associació marroquina i de tot el món arab-musulmà a actuar i reaccionar obertament a favor de les mares solteres i els seus fills.