DDHH - El Salvador

Caldes Solidària acompanyant calderins

Caldes Solidària va néixer el 1991 amb la voluntat de donar suport a calderins i calderines que treballen per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament humà. La estratègia de donar suport, d’empènyer, d’animar…. ha donat grans resultats.

Vam començar recolzant en Josep Artigas que es trobava al Senegal sense pràcticament recursos, el suport continuat des de Caldes de Montbui va permetre que dirigís projectes que han estat transformadors.

Vam ajudar a en Pere Albajar en el seu treball a la selva amazònica, demanant-li que impulses projectes de cooperació, recolzant-lo en el seu treball de recerca, actualment en Pere és el responsable a l’Organització Mundial de la Salut del programa de control de la Malaltia de Chagas.

Vam recolzar en Raül Romeva en la seva formació per la Pau i en les seves estades en camps de refugiats del conflicte a l’antiga Iugoslàvia, l’enorme treball que va fer al Parlament europeu, o la transformació de la cooperació catalana de la Generalitat són resultats impressionants, molt lamentablement avui el tenim a la presó…

Caldes de Montbui i Caldes Solidària no són responsables de res del que han fet aquest calderins extraordinaris però els ha ajudat a seguir el seu camí. I així ho seguim fent, i ho seguirem fent!!

Fa dos anys vam animar a l’associació Amics dels Infants del Marroc (on hi ha un calderí, en Carles, plenament implicat!) a iniciar un treball de cooperació per defensar els drets de les joves mares solteres al Marroc. Actualment l’associació ja està ajudant a noies joves i als seus fills, i es plateja la necessitat d’estendre el seu treball.

L’Arnau Baulenas és un jove advocat, des de fa alguns anys treballa a l’Instituto de Derechos Humanos de la Universidad Centromericana José Simeón Cañas de El Salvador (IDHUCA). L’Arnau defensa i ajuda a persones que pateixen vulneració dels Drets humans. Li hem demanat poder ajudar-lo des de Caldes en la realització del seu treball. Volem acompanyar-lo! Volem aprendre!

Acompanyant en Josep Artigas, en Pere Albajar, en Raül Romeva hem après moltíssim sobre Desenvolupament Humà, sobre Pau, sobre Drets humans,…. amb l’Arnau ho seguirem fent!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*