Actes

11 maig 2013 - 25 maig 2013

10 anys del Taller d’Alfabetització de Caldes Solidària

Dissabte 11 de maig a les 11:15 hores, inaugurem a la Sala d’Actes de la Biblioteca municipal de Caldes de Montbui una exposició fotogràfica del Taller d’Alfabetització, en la qual s’ofereix un recull d’imatges d’algunes de les activitats realitzades durant els últims 10 anys.

 

Durant l’acte inaugural es projectarà un vídeo en què alumnes que han passat pel Taller expliquen com la llengua ha estat una de les principals dificultats a l’hora d’establir-se a Catalunya.

 

L’exposició romandrà almenys 15 dies, encara sense confirmar la data de tancament.

 

10 anys de Taller

Ja fa 10 anys que el Taller d’Alfabetització es posà en marxa tal com es coneix actualment. Des de llavors el nombre d’alumnes i de voluntaris ha anat variant i incrementant, evidenciant així la necessitat de mantenir un punt de trobada on poder aprendre a escriure i practicar la llengua catalana i castellana.

 

El Taller, però, ha anat molt més enllà d’oferir classes de llengua, i es que s’ha tornat un lloc d’acollida per a recent nouvinguts, i un punt de trobada pels que ja fa anys que viuen aquí.

Desplaçar-se a un país nou per falta de recursos, en busca de feina, és una obligació que ara més que mai tots coneixem, ja sigui a través d’un familiar, un amic, un veí… Com Demba (un dels alumnes que ha passat pel taller) va dir, si tu te’n vas a viure a Mali també tindràs un “problema” i es que per poder establir-te allà necessitaràs entendre i parlar la llengua.

És per això que trobar algú predisposat a donar un cop de mà s’agraeix de tal forma que els qui finalment treuen profit de l’activitat, no són només els alumnes sinó especialment els voluntaris. La satisfacció de participar o haver participat al Taller omple molt més que qualsevol reconeixement que es pugui donar.

Per això des del Taller d’Alfabetització volem que la població calderina conegui la tasca que s’està fent des de ja fa deu anys, així com la importància de la mateixa.

Lloc: Biblioteca de Caldes - c/ Santa Teresa 3-5 - Caldes de Montbui

Horari: 11:15

Organitzador: Caldes Solidària

Produeix: Grup del Taller d'Alfabetització

Preu: Lliure